O ELIYA
Jsme čajoví požitkáři. Hlavní páteří je pro nás Srí Lanka, kde si hlídáme několik věcí, které jsou pro nás u čaje důležité. Sledujeme původ, kvalitu listu, nadmořskou výšku i dobu sběru čaje. Proto je naším mottem
Známe cestu našich čajových lístků z plantáže až do šálku.
S Eliyou jsme začali závěrem roku 2017. Naší myšlenkou bylo zlomit zažité vnímání zejména černých čajů jako temně obarvené vody, ve které převažuje hořkost a těžká chuť. Do Eliya jsme vtiskli tradici a ryzost Ceylonu.
Náš startovací bod je na plantážích. Začínáme výběrem čajů, do kterého vkládáme osobní preference k jemným a svěžím nálevům. Orientujeme se na vysokohorské plantáže, které nabízí tóny do ovoce bez závěrečné hořké stopky. Čaje balíme na Srí Lance nejen pro podporu lokálního businessu, ale i pro čerstvost a uchování přirozeného aroma. Čerstvost čajové směsi si v šálku každý zaslouží procítit.
Čaj má být radost a potěšení, sdílené s přáteli nebo pro vlastní chvilky pohody. Přejeme si provést Vás čajem, nedělat z toho vědu, a vychutnat si naplno to, co čajový šálek dokáže nabídnout.
Začněte svou čajovou r-evoluci s Eliyou.
Bude nám potěšením!
Tereza a Savindu,
zakladatelé Eliya
"Letos jsme vyrazili na zahrady Talawakelle, ležící nedaleko nádherné Nuwara Eliya. Továrny na Srí Lance nejsou jen o produkci čaje, starají se o celý ekosystém a prostředí plantáží. Při letošní návštěvě Talawakelle jsme slyšeli historku o výsadbě stromů, které místní kácí pro vlastní potřebu - zásob dřeva. Továrna vykácená pole revitalizuje na vlastní náklady, nejde jim primárně jen o zpracování lístků, cítí se odpovědní za celkové fungování a život na jim svěřeném úseku plantáží."
září, 2019